#2 Flock 2018 - Wroclaw - proposal

Created 8 months ago by rluzynski
Modified 2 months ago

In order to suggest a city for Flock 2018, please answer the following questions:

  1. What city are your proposing?

    Answer: Wrocław, Poland

  2. What dates are your proposing? We encourage you to consider dates
    at the begining of August.

    Answer: July 31–August 3. The earlier the better, The end of August sometimes means the end of the summer weather. We can also consider earlier dates like July 24–July 27.

  3. Please provide the FAS ID for two people willing to be local contacts
    and organizers for the conference.

    Answer: Rafał–Rluzynski, Filip–Fklx. More people are expected as well.

  4. Please price Flights (and trains/buses if appropriate) from the
    following airports/cities. You should provide three prices, the first
    is for a trip from July 30, 2018 - August 4, 2018. The second is
    from August 6 - August 11, 2018. The third is for your proposed dates,
    if they differ.

    • Raleigh, NC USA (RDU)
    • Mumbai, India (BOM)
    • Vienna, Austria (VIE)
    • Lima, Peru (LIM)

    Answer: July 30, 2018 - August 4, 2018 (prices were count for depart on Monday 30th July, return 6th August):

    • Raleigh (RDU) - $1501 (13-14h)
    • Mumbai (BOM) - $799 (12-13h)
    • Vienna (VIE) - $274 (3h)
    • Lima (LIM) - $1830 (22-25h)

    August 6 - August 11, 2018 (prices were count for depart on Monday 6th of August, return 13th August):

    • Raleigh (RDU) - $1418 (13-14h)
    • Mumbai (BOM) - $821 (14.5-10.5h)
    • Vienna (VIE) - $274 (3h)
    • Lima (LIM) - $1834 (20-24h)

    Also note that you may prefer to arrive to another airport: Katowice (210 km/130 mi), Krakow (260 km/165 mi), Prague (310 km/195 mi), Warsaw (360 km/230 mi), Berlin (360 km/230 mi). Good bus and train connections are usually available plus direct flights to/from Warsaw. Sample bus ticket prices:

    • Vienna $37 (9h, via Katowice)
    • Prague $22–$36 (price depends on the departure time, 4h20m, direct)
    • Brno $42 (7h, via Katowice)
    • Berlin $28–$39 (4.5h, direct)
    • Warsaw $7–$12 (5h, direct)

    All prices for two-way tickets, by PolskiBus.com.

  5. How much is the cost to get from the airport, train station, and
    bus station to the city center and to your suggested venue? What is
    the process?

    Answer:

    • Arrival from the airport: the city bus goes every 20 minutes, a single journey ticket: $0.85 (3 PLN); taxi: $12-$17 (45-60 PLN). Train connections are not available.
    • From the train and bus station and the city center: we have two preferred and more additional suggested venues. All are either in the city center and in the walking distance from the train and bus station or not far from it. Public transport is constituted by buses and trams, taxis are also available.
  6. Please identify at least one venue (and ideally two or more) that
    has meeting facilities available as shown below. Please provide a
    link to the floor plan of the facility. You do not need to contact
    the facility for pricing at this time.

    • 1 Meeting Room for 200+ people
    • 1 Meeting room for 100+ people
    • 3-4 Meeting rooms for 30+ people

    Answer: We have 2 preferred venues and more additional if those two are not the best choice:

    • (Preferred) HP Park Plaza, hotel beds: 350, double room per night: $69 (249 PLN), max conference attendees: 250, conference rooms: 6, distance from the railway station: 2.5 km (1.6 mi), from the Main Square: 1.1 km (0.7 mi).
    • (Preferred) Campanile Centrum, hotel beds: 304, double room per night: $57 (204 PLN), max conference attendees: 230, conference rooms: 4, distance from the railway station: 0.6 km (0.4 mi), from the Main Square: 2.1 km (1.3 mi). This hotel is very close to the railway & bus station, has a sister hotel Première Classe next to it. However, it must be verified if their conference rooms can fit all attendees.
    • Novotel & Ibis Centrum Combo, hotel beds: 500, double room per night: $72 (258 PLN), max conference attendees: 500, conference rooms: 11, distance from the railway station: 1.2 km (0.75 mi), from the Main Square: 1.5 km (0.9 mi)
    • Q Hotel Plus, hotel beds: 254, double room per night: $73 (260 PLN), max conference attendees: 233, conference rooms: 5, distance from the railway station: 1.2 km (0.75 mi), from the Main Square: 1.6 km (1.0 mi)

    Other venues which are good but too expensive:

    • Ibis Styles, hotel beds: 266, double room per night: $76 (272 PLN), max conference attendees: 550, conference rooms: 10
    • Mercure Centrum, hotel beds: 300, double room per night: $79 (282 PLN), max conference attendees: 594, conference rooms: 13
    • Scandic, hotel beds: 328, double room per night: $95 (342 PLN), max conference attendees: 300, conference rooms: 10
    • Sofitel, hotel beds: 388, double room per night: $106 (380 PLN), max conference attendees: 250, conference rooms: 13
    • DoubleTree, hotel beds: 300, double room per night: $110 (394 PLN), max conference attendees: 300, conference rooms: 10

    Other venues which are too far from the city centre:

    • Haston City Hotel (northern outskirts),
    • Hotel Śląsk (south western part of the city),
    • Terminal Hotel (next to the airport, may not have enough beds, otherwise good),
    • Novotel City (southern part of the city),
    • Stara Garbarnia (western end of the town, 10 miles from the centre, 3.5 miles from the airport),
    • Park Hotel Diament (not far from the airport),
    • Hotel Jasek (northern end of the town, 5 miles from the centre, 11 miles from the airport).

    Other venues which we have considered but they are not hotels:

    • Conference Centre near the Centennial Hall (RCTB),
    • Stadion Wrocław,
    • DoubleTree OVO Offices,
    • Helios Cinema,
    • Historical Centre “Zajezdnia”,
    • Wrocław Technical University (PWr),
    • Wrocław University Faculty of Law.
  7. Price a double occupancy (2 beds) room at your suggested hotels.
    These hotels should be near your suggested venue if your venue is
    not a hotel. Please price the room for the three sets of dates:
    July 30, 2018 - August 4, 2018, from August 6 - August 11, 2018,
    and your proposed dates.

    Answer: All prices are above.

  8. Please determine if a business or tourist visa is required for
    visitors from:

    • European Union (identify exceptions as needed) - no visa required
    • USA - no visa required
    • India - visa required
  9. Why should Flock be held in this city? Why is this good for Fedora?
    Why is this good for the attendees? What cultural atractions and
    evening activities are available? Is a city tour possible?

    Answer: Wrocław having 638,000 inhabitants is the fourth-largest city in Poland and also the largest one in its western part. It is a capital of Lower Silesian Voivodeship and a historical capital of Silesia. At various time it belonged to Poland, Duchy of Silesia, Bohemian (Czech) Kingdom, Habsburg (Austrian) Empire, Prussia/Germany. Since 1945 again it belongs to Poland. Its dramatic history makes it a unique European city of mixed heritage. It is also one of the most beautiful cities of the country. It lies on the banks of Oder river, its 12 islands and has 117 bridges. Wrocław is a city of science, 11 universities and 135,000 students. In the early 20th century University of Wrocław (then called Universität zu Breslau) produced nine Nobel Prize winners: Max Born, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Philipp Lenard, Erwin Schrödinger, Otto Stern, and many more, plus 6 more related with other universities of the region. After the second world war, in 1959 the production of the first Polish mainframe computers Odra was started here. Nowadays Wrocław is a city of growing economy. Lots of domestic and foreign companies including those of high-tech, computer hardware and software manufacturers have their branches there. Wrocław’s Sky Tower is the highest or the second highest building of the country, depending on the method of measure. It’s worth noting that Wrocław is not the top tourist destination so the prices do not rise during the summer. People really don’t know what they miss! And, last but not least, Wrocław is a city of dwarves. Fancy finding them all?

    • Walking tour: Definitely possible and recommended. In Wrocław there is a Free Walking Tour as well as other offers.
    • Evening dinner: Piwnica Świdnicka (est. 1273) in the Market Square claims to be the oldest restaurant in Europe. It has 9 rooms and can host 800 guests. Of course Wroclaw has hundreds of other restaurants. Other ideas are welcome as well.
    • Ship cruise became an unofficial tradition of European Flocks. Wrocław is placed on the banks of Oder river which is accessible for river ships. Wratislavia is the largest river ship in Poland: has 3 decks, can take 400 passengers, features a restaurant and even a conference room. Also it’s worth to check the offer of Żegluga Pasażerska Wrocław
    • Games Night (Filip), International Candy Swap (Justin?)
  10. Are there any other conferences within a 3 week period of your
    proposed dates? Consider events likely to be attended by high
    numbers of Fedora Contributors, such as Guadec, Akademy, Open Source
    Summit, etc. Are there any local holidays and events in within a 3
    week period of your proposed dates?

    Answer: None. The nearest public holiday is August 15. Note that the summer holidays (school break) start on July 23.

  11. Please list two vegetarian restaurants within walking distance of the venue.

    Answer:

    • Near HP Park Plaza: Green Bus (0.23 km, 0.15 mi); Wilk Syty (0.5 km, 0.3 mi)
    • Near Campanile Centrum: Nalanda (1.2 km, 0.75 mi); The Root (2.1 km, 1.3 mi)

    Note that those above are vegetarian-only, you can probably order a vegetarian option in most restaurants.

  12. How far is the venue from the city center? How far is the venue from
    the "social/hangout" area of town?

    Answer: All venues are in the city center, near or inside the old town. Distance from the Market Square in the list of venues above.

Closing as Flock 2018 is now scheduled.

2 months ago

Metadata Update from @bex:
- Issue status updated to: Closed (was: Open)

Login to comment on this ticket.